Извештај са посете краљевским дворовима и Народној банци Србије

Untitled 1

photo icon30. маја 2019. год. ученици наше школе 1.3 одељења – туристичко-хотелијерски техничар и 2.1 одељења – финансијски администратор, заједно са својим одељењским старешинама Наташом Крстић и Жељком Миличић и професоркама Јасном Попов и Иваном Барачков, били су на стручном излету. Посетили смо Бели двор и Краљевски двор на Дедињу и Центар за посетиоце Народне банке Србије.

Први обилазак је био велелепни дворски комплекс на Дедињу – Краљевски и Бели двор, дворска црква Светог Андреја Првозваног и дворски парк. Слушајући причу нашег водича, још једном смо се осврнули на историјску прошлост краљевске породице и нашег народа. Уметност и култура су осликани драгоценим сликама као и барокно и ренесансним стилом украшавања ентеријера и екстерија дворских одаја.

У наставку нашег путовања, присуствовали смо стручном предавању о улози Народне банке Србије у развоју нашег друштва. Теме о историјском развоју новца, великом инфлационом периоду развоја нашег друштва 90-их година прошлог века, фалсификатима новчаница, девизним резервама НБС, биле су спој историјско-културне, Али и и финансијске едукације. Једночасовна посета НБС уприличена је и успоменом више, а то је новчаница са фотографијом сопственог лика.

Задовољни и пуни лепих утисака упутили смо се у тржни центар Ушће где смо провели време до краја повратка у Кикинду.

Заједничке фотографије ће бити подсећање на једно лепо, занимљиво и корисно путовање у Београд.