Едукативни садржаји у вези са празником Васкрсења Христовог

Едукативни садржаји у вези са празником Васкрсења Христовог по Грегоријанском и Јулијанском календару:

  1. Епизода емисије Пустите децу к мени са темом – Распеће Христово ( https://www.youtube.com/watch?v=etopBdVj5iU&t=1105s ) . Садржај погодан за петак 10.4. и петак 17.04. када се по оба календара обележава Велики петак. Између осталог у овој епизоди се појављују средњошколци који постављају нека питања која су у вези са темом: Зашто је Христос морао да умре ? Зашто хришћани поштују крст кад је то оруђе Христовог убиства ?

  1. Епизода емисије Пустите децу к мени са темом – Васкрсење Господа Исуса Христа ( https://www.youtube.com/watch?v=etopBdVj5iU&t=292s )

Садржај погодан за понедељак 13.4. и понедељак 21.04. јер су то дани у којима обележавамо празник Васкрсења Христовог. Такође и у овој епизоди учествују средњошколци који постављају занимљива питања на тему: Има ли доказа Христовог Васкрсења ? У чему је значај Христовог Васкрсења за савременог човека ?

  1. Стварност васкрсења Христовог – текст предавања Др. Лазара Милина. Материјал за ученике виших резреда. Покушај да се индиректно докаже могућност Васкрсења уз рационалан приступ поткрепљен научним чињеницама.

  1. Објашњење неких ускршњих обичаја. Текст који се може користити у оба петка 10.04. и 21.04.