Хуманитарна акција

Humanitarna akcijaХуманитарна акција


У сарадњи Канцеларије за младе Кикинда, Ангропромета д.о.о. и Економско-трговинске школе, материјалну помоћ добило је осморо ученика ове Школе.

Акција је започела 29. јануара 2014. године када је организована и изведена омладинска представа “Али стварно, љубав је све што ти треба!”.

Ова младалачка представа пуна позитивних емоција, у изврсном извођењу целог ансамбла, одиграна је пред препуном салом ученика и наставника, а на иницијативу секције за родну равноправност Школе. Секција се труди да оваквих активности буде што више, с циљем  подизања свести ученика о једнакости полова, неговања добрих особина и лепог понашања према особама супротног пола, али и несебичне помоћи онима којима је помоћ најпотребнија.

Поред развијања сарадње Канцеларије за младе и Школе и пружања подршке ученици Милани Галић, главној глумици представе, као и неким већ свршеним ученицима Школе као што су Александар Круљ, Милан Вујић и Срђан Торњански,  ова акција имала је и свој хуманитарни карактер.

Мотив извођења представе био је прикупљање помоћи за ученике Економско-трговинске школе који постижу добар успех у школи и имају примерно владање, али, са друге стране, имају слабије материјално стање. Наиме, Канцеларија за младе се одрекла прихода од продатих улазница за добробит наших ученика.

Акцији се придружио и наш дугогодишњи партнер, Ангропромет, Д.О.О., у којем ученици наше школе изводе практичну наставу. Ангропромет  је у складу са својим могућностима, допринео да ова помоћ буде још већа.

Ово није прва хуманитарна акција у којој су учествовали ученици Економско-трговинске школе. Током првог полугодишта, у заједничкој акцији ученичког парламента наше школе и Гимназије, пружена је помоћ најугроженијим малишанима у виду прикупљања слаткиша и играчака.

Овог пута, захваљујући заједничкој акцији Канцеларије за младе, Ангропромета, Д.О.О. и ученика и запослених Економско-трговинске школе, помоћ је добило осморо ученика првог и другог разреда. Они ће у продавницама Ангропромета, моћи да купе најпотребније ствари у износу од по 6000,00 динара.   

Време је тешко, немаштина све већа, па потребе ученика које су иначе сасвим природне, често остају незадовољене. Понекад не можемо ни да замислимо са чим се деца срећу кад долазе у школу и како се родитељи довијају не би ли својој деци обезбедили бар најнеопходније. Некад је веома тешко сазнати у чему поједини ученици оскудевају, јер ови ученици најчешће ћуте о својим проблемима и покушавају да нико не примети њихове проблеме. Веома је болно кад ученици за које се скупља нека врста помоћи такође прилажу помоћ, мислећи да је то за неке ученике којима је још теже него њима.

Надајмо се да ће ова тешка времена проћи, а до тада је добро да развијамо емпатију и помажемо кад год је то могуће.