ШТА ЋЕШ ДА УПИШЕШ?

ШТА ЋЕШ ДА УПИШЕШ?

Приближава се време уписа у  нову школску годину. Зато ћемо Те упознати  са смеровима које нуди Економско-трговинска школа. Надамо се да ћемо Ти помоћи да одлучиш који образовни профил желиш да упишеш, ако се одлучиш за нашу школу.

 

Школске 2016/2017. године у први разред уписаћемо 114 ученика, твојих другара. Можда ћеш и Ти бити међу њима. 

Назив образовног профила Број одељења Број ученика Степен образовања
Економски техничар једно одељење 30 четврти степен
Финансијски администратор једно одељење 30 четврти степен
Комерцијалиста једно одељење 30 четврти степен
Конобар пола одељења 15 трећи степен
Кувар пола одељења 15 трећи степен
Укупно 4 одељења 120  

 

Наша школа је стручна, а то значи да ћеш поред општеобразовних предмета, које учиш у основној школи, изучавати и стручне предмете. У првом разреду је број општеобразовних предмета подједнак броју стручних предмета. Усваком наредном разреду број општеобразовних предмета је све мањи, а број стручних предмета све већи.  

Са изучавањем стручних предмета увек се креће од једноставних животних ситуација, дакле од почетка, а наши наставници су веома креативни и имају много стрпљења приликом обраде наставног градива, тако да сваки ученик који жели, може са лакоћом да га научи.  

Настава стручних предмета изводи се у кабинетима који су опремљени  савременим умреженим рачунарима, по принципу један ученик за једним рачунаром.

У Школи су, поред обавезних активности, заступљене и ваннаставне. То значи да постоје секције у којима можеш, ако желиш, да се доказујеш и да развијаш и неке друге своје способности. Активне су следеће секције: спортска, шаховска, драмска, математичка, информатичка, секција за сајт школе, историјска,  беседничка, секција зидних новина, рачуноводствена секција, а постоји и економска трибина.

Школа је већ три године укључена у Пројекат који спроводи АП Војводина "Здравствено васпитање о репродуктивном здрављу средњошколаца у Војводини" тако да ученици другог разреда похађају радионице из ове области.

Ученици учествују из општеобразовних предмета на такмичењима од општинског до републичког нивоа, а из стручних предмета учествују директно на такмичењима републичког нивоа.Током школске године заинтересовани ученици активно раде у пројектима у којима учествује наша школа.

Школу представљамо на Данима лудаје, Месецу сове у Кикинди и Сајму професионалне оријентације. Једном годишње, у склопу обележавања Дана Школе, ученици мењају улоге са запосленима. Шта то значи? То значи да тада ученици воде школу, доносе одлуке на седници, представљају школу медијима. Најбољи ученици одржавају часове,  обављају саветодавне разговоре са онима који имају проблема, издају књиге у библиотеци, одржавају сајт школе, обављају послове помоћног особља.

У школи је активан Ученички парламент који организује хуманитарне акције и журке. Парламент сарађује са парламентима других средњих школа Кикинде, као и парламентима економских школа на нивоу Србије.  

Да ли те занима које могућности имаш након завршетка Економско-трговинске школе?  Могућности су: да се запослиш или да наставиш школовање на неком од факултета.

Да поменемо да је прошле школске године, од 132 ученика који су завршили школу,  74 ученика наставило школовање. Од тог броја, на државним факултетима је 71 наставило школовање (59 на буџету, 12 на самофинансирању), а на приватним факултетима троје.

Проценат ученика из појединих образовних профила школске 2014/2015.године који су наставили школовање:

Економски техничар Финансијски администратор Комерцијалиста – оглед Конобари и Кувари
25 (од 30) економских техничара је наставило школовање 13 (од 24) финансијских администратора наставило је школовање 18 (од 24) комерцијалиста наставило је школовање 11 (од 26) ученика се одмах запослило, а шесторо њих је наставило школовање за 4 степен

 

Бринемо о безбедности и физичком и менталном здрављу сваког ученика.  Зато нас не изненађује, што је приликом анкетирања, 81% анкетираних ученика, свих разреда, одговарило да је задовољно што су ученици баш ове школе.

Ученике без неоправданих изостанака награђујемо бесплатном једнодневном екскурзијом.

Наши ученици посећују  сајмове: професионалне оријентације у Новом Саду, туризма у Београду. Током године Тим за школски спорт организује за заинтересоване ученике пешачења до Водица, Плаве бање, Кинђе. Ове године организовано је пешачење око Палићког језера.

Ако желиш да сазнаш који се предмети изучавају у појединим образовним профилима, погледај наш сајт www.ekonomskaki.edu.rs  у менију одабрати ставку редовни ученици - образовни профили у 2016/2017. години.

Ако Те занима шта се у школи још дешава, такође можеш пронаћи на нашем сајту.

Ако Ти одговара да упишеш Економско-трговинску школу, дођи, чекамо Те!

Желимо Ти срећу на пријемном испиту!

Можда и Твоја Економско-трговинска школа