У петак, 28. априла 2023. године, прославили смо Дан школе и уједно обележили 75 година постојања и рада наше васпитно образовне установе.

Ученици и професори су се потрудили да приреде разноврстан програм и тако покажу своју креативност и прикажу радну етику у школи.

Првог часа је одржан час одељењског старешине, где се свако одељење потрудило да представи, на интересантан начин, занимљивости и особености свог одељења. Тако су поједини ученици донели своје медаље с разних спортских такмичења, делове ношњи из свог културно-уметничког друштва, фотографије из детињства, а неки ученици су представили своје цртеже или показали свој музички таленат. Педагог и професори Школе су уживали обилазећи наша одељења.

Док је трајао час одељењског старешине, ученицима осмог разреда основних школа „Фејеш Клара“ и „Вук Караџић“ презентовани су образовни профили које ће наша школа уписати 2023/2024. школске године (економски техничар, туристички техничар, трговац, кувар и конобар).

Ученици и професори су дочекали госте, који су дошли поводом прославе нашег Дана школе: градоначелника Николу Лукача, Валентину Мицковски, чланицу ГВ задужену за образовање и културу и представнике привредних друштава-генералног директорa Метанола а.д. Мирка Латиновића, руководиоца људских ресурса MecaforProductsd.o.o Јелену Бодирожу и финансијског директора ЈП Аутопревоз Мирољуба Томића, код којих наши ученици обављају практичну наставу.

Гостима је представљена изложба фотографија „Школа кроз време“, где су могли да виде фотографије које су обележиле 75 година постојања Економско-трговинске школе. Након тога гости су такође присуствовали презентацији образовних профила и разговарали су с ученицима. У то време у дворишту је организован турнир у фудбалу.

Програм је настављен у медијатеци Школе где је одржана приредба. После говора добродошлице, публика је могла да ужива у победничком филму „Школа кроз време“, у изворним песмама певачке групе „Гусле“, у победничким беседама реторичке секције, у плесу матуранткиње наше школе, у представи „Књижевно вече“ и забавним песмама чланова музичке секције.

Изложба и посета основаца

Приредба