У петак, 19.4.2024. године, наша школа је уприличила пријем  ђацима матурантима из  основних школа наше општине. Посетиле су нас: ОШ “Вук Караџић”, ОШ ” „Миливој Оморац“, ОШ „Петар Кочић“, ОШ „Јован Поповић”, ОШ “Ђура Јакшић” и ОШ “Свети Сава”.

У радионицама обједињеним под заједничким називом „Покажи шта знаш“, ђаци, учесници и њихови професори су на креативан и занимљив начин будућим средњошколцима представили следеће образовне профиле: економски техничар, финансијско рачуноводствени техничар,  трговински техничар, трговац, конобар и кувар, као и општеобразовне предмете: енглески и немачки језик, историју и биологију. Основци су имали прилику да виде како финансијско-рачуноводствени техничари у нашим школским канцеларијама електронски уплаћују средства  на текући рачун, видели су и  како се попуњава налог за службени пут и  како економски техничари  пишу понуду потенцијалном купцу и шаљу фактуру. Своју стручност у продаји и у раду за касом показали су трговински техничари, док су своју умешност и креативност у припремању хране  и спретност и вештине  у послуживању презентовали ученици кувари и конобари.

Ученици су одиграли  и асоцијације с темама из историје и  биологије, урадили су и интервју на енглеском језику, a мемо игрице и квиз на немачком језику, такође су били део нашег представљања.

Гости су имали прилику да се у разговору са нашим ученицима информишу и о ваннаставним активностима наше школе. Професори и на тај начин препознају таленат ученика и  омогућавају им да испоље своју креативност. Основци су погледали:

– пано анимацију економског стрипа  и стрипа кувара,

– школски лист са актуелним дешавањима у нашој школи,

– писане радове ученика у којима је обрађена темa Кикинда из перспективе ученика Економско-трговинске школе,

– истраживачке радове у вези с нашим обичајима,

– беседе ученика обједињене под  називом Економско-трговинска школа – место где се снови претварају у постигнућа,

– фотографије које су обележиле 76 година постојања Економско-трговинске школе.

Похвалили смо се  промотивним филмом о профилима  који су снимали  наши ученици с професорима као и

 филмом ученика драмске секције

 „Лајање на звезде на наш начин –  генерација наших матураната“.

Посетиоци су понели лепе утиске о активностима у Економско-трговинској школи. Посебну похвалу за то упућујемо ученицима следећих одељења: 1.1, 1.2, 2.1, 2.2, 2.3, 2.4, 3.1, 3.3, 3.4, 4.1 и 4.2  који су својим ангажовањем  допринели успешној реализацији нашег   „Дана отворених врата“.

Тим за маркетиншке, културне и јавне делатности школе