И ове школске године у Економско-трговинској школи имали смо госте са Економског факултета из Суботице. Захваљујући томе, одржали смо још једну eкономску трибину намењену матурантима наше школе.

Трибина је  одржана  у  медијатеци Економско-трговинске школе, 14.3.2024. године, под називом „Промоција Економског факултета у Суботици и Новом Саду“. Са Економског факултета су нам по први пут у госте дошли асистент на смеру − пословна информатика Лука Глушчевић, асистент на смеру – −квантитативна економија Река Корхец и студентиња треће године на  смеру – маркетинг Ана Равлија. Организатори трибине  били су наставници Економско-трговинске школе Дубравка Варађанин и мр Станислав Завишин. Учесници трибине су били ученици четврте године смер − економски техничар и смер − комерцијалиста. Они су имали прилику да виде презентацију свега онога што Економски факултет нуди у школској 2024/2025. години. Ту пре свега мислимо на смерове факултета, избор између студирања у Новом Саду и у Суботици, могућност размене студената са иностранством као и на  оно најважније – како, после завршетка студирања тражити посао и где га наћи. Презентацији је присуствовало 39 ученика наше школе.

Ово дружење у трајању од једног школског часа било је занимљиво, а на крају су ученици постављали питања о темама  које их највише интересују. Закључак је да је и ова трибина била изузетно корисна за све  наше матуранте, јер су у кратком временском року могли да чују важне информације  о актуелностима и свему ономе што их евентуално чека на Економском факултету у Суботици.

Дубравка Варађанин, Станислав Завишин

Кикинда, 15.3.2024.год.