И ове школске године, у Економско-трговинској школи, имали смо госте са Економског факултета из Суботице. Захваљујући томе, одржали смо још једну Економску трибину намењену матурантима наше школе.

Трибина је  одржана  у  медијатеци Економско-трговинске школе, 25.4.2023. године под називом „Промоција Економског факултета у Суботици и Новом Саду“. Испред Економског факултета опет нам је био некадашњи ученик Економске школе из Кикинде, а сада ванредни професор и предавач на смеру информациони системи др Мартон Сакал. Организатори трибине су били наставници Економско-трговинске школе Дубравка Варађанин и мр Станислав Завишин. Учесници трибине били  су ученици четврте године, смер − комерцијалиста и смер − техничар обезбеђења. Они су имали прилику да виде презентацију свега онога што овај факултет нуди у школској 2023/2024. години. Ту пре свега мислимо на смерове који постоје, на избор између студирања у Новом Саду или студирања  у Суботици, могућност размене студената са иностранством, али и на  оно најважније – како и где тражити посао после завршетка студирања. Презентацији су, поред ученика 4.1 и  4.2,  присуствовали  и наставници економске групе предмета Мирјана Секулин и Станислав Завишин.

Ово дружење у времену од 15  и 30 до 16 и 30 часова је било занимљиво, а на крају су ученици могли да постављају питања која их највише интересују. Закључак је да је и ова трибина била изузетно корисна за све  наше матуранте, јер су у кратком временском року могли да чују о актуелностима и свему ономе што их евентуално чека на Економском факултету у Суботици.

Станислав Завишин                                                         Кикинда, 26.4.2023. године