„IT SUBOTICA 2030“ је организација настала на иницијативу суботичких IT компанија и образовних установа с намером да град Суботица постане препознатљив регионални IT центар, који нуди боље услове за живот и рад и са том намером је осмислила „IT OPEN“.

 „IT SUBOTICA 2030“ је 7. октобра 2022. године  по други пут организовала „IT OPEN“ догађај за матуранте средњих школа из Сомбора, Бачке Тополе, Сенте, Куле, Аде, Апатина, Бечеја, Кикинде и обезбедила им превоз, у пратњи водича oбилазак Суботице, Факултета, центра града и IT фирми.

            Из наше школе смо пошли у 8 часова, а путовало је 53 ученика и два професора, Наташа Крстић и Емил Хофгезанг.

Посетили смо Економски факултет, прошетали се поред Студентског дома и након тога одвезли до Високе техничке школе. На факултетима су нас упознали са студијским програмима и могућностима студирања. Студенти су причали о реализованим праксама у IT  фирмама, могућностима запослења, студентском животу у Суботици.

            Након обиласка прелепог центра града и слободног времена за разгедање, посетили смо IT фирмe InfostudHub и CocncordSoft где су нас пријатно дочекали, упознали с начином рада, омогућили нам обилазак пословног простора и послужили нас освежавајућим пићем и слатикишима.

С позитивним утисцима и отвореним могућностима за будућност, те пригодним сувениром, успешно се завршила посета „IT OPEN“ догађају у Суботици.

            Повратак у Кикинду је био у 18 часова  аутобусом „Аутопревоз“.

У Кикинди, 09.10.2022. Вођа пута: Наташа Крстић, Емил Хофгезанг