Школа је организовала посету 18. Међународном сајму образовања „Путокази“, одржаном у Новом Саду од 9. до 10. марта 2023. године. На Сајам се путовало 9. марта у 8 часова, укупно 56 путника (54 ученика, професор Јасна Попов и организатор праксе Наташа Крстић).

Поред Сајма образовања „Путокази“, на Новосадском сајму се у исто време одржавао и сајам књига и међународна изложба уметности „Art Expo“. Ученици су уживали у богатој понуди Сајма, тематским изложбама, атрактивној промоцији бројних виших и високих школа, интересовали се за наставак школовања у земљи и иностранству, и понели богат промотивни материјал, а обогатили су и своју приватну библиотеку књигама различитих аутора.

Корисно за матуранте је и промоција странице на интернету prijemni.rs и апликација maturang.

Сајт prijemni.rs пружа информације о средњем и високом образовању и помаже младима да одаберу академско и средње усмерење и да се припреме за упис у средње школе и студије на факултетима и високим школама.

Посета Сајму је трајала до 12.30 часова, потом је уследио  одлазак до ТЦ Променада.  Слободно време смо имали  до 17 часова.

Као што је и планирано, повратак у Кикинду је био у 19.15 часова аутобусом „Аутопревоз“.

Вођа пута, Наташа Крстић