У оквиру сарадње са средњим школама, Висока пословна школа струковних студија Проф. др Радомир Бојковићје развила посебан програм омладинског предузетништва под називом „Млади предузетник“. Циљ пројекта је да се, заједно са партнерима из света предузетништва и бизниса, средњошколској омладини на оригиналан, практичан, разумљив и занимљив начин приближи област предузетништва и бизниса.

Пројекат подразумева ангажман средњошколаца, који имају прилику да демонстрирају свој рад, знање и креативност, осмишљавањем пословних пројеката, уз менторску подршку наставника Школе.

Нашу школу је представљала екипа из одељења 3/1: Тијана Грбић, Милана Момчилов и Бранислава Јолић. Ментор је била Јасна Грбић, наставник економске групе предмета.

Пословна идеја наше екипе је била Агенција за пружање помоћи старим особама – помоћ у кући, набавка намирница, лекова и осталог, кошење траве, чишћење снега, медицинске услуге, дружење са клијентима уз кафу, чај и разговор, проналажење мајстора за разне поправке у кући.

Чланице екипе наше школе су 25.05.2022. учествовале на финалном такмичењу које се одржало у Градској кући у Кикинди.

Својом занимљивом и актуелном идејом, одличним бизнис планом и сјајним презентовањем, у конкуренцији све четири средње школе, наша екипа је, према једногласном мишљењу стручног жирија, освојила прво место и вредне награде.

Захваљујемо се локалној самоуправи на подршци и помоћи, донаторима, као и директорици школе, Тањи Радованов, на подстреку и обезбеђивању услова да наш тим успешно реализује овај пројекат.

Јасна Грбић, ментор екипе