Поводом Ноћи музеја, Народни музеј је упутио позив школама да реализују презентацију у оквиру Школског сајма. Замисао организатора је била да школе представе своје особености, ваннаставне активности и посебне занимљивости. Ученици наше школе Жарко Утржен, 2.1, Дејана Шевић, 2.1, Милан Важић, 4.3 и Милица Бодирожа, 4.1, своје виђење школе у прошлости, али и у савременом тренутку, представили су у филму Школа кроз време. Оригиналност идеје и креативност овог филма  награђени су првим местом.

На нашем штанду ученици Ивана Чонти, 4.1, Милица Бодирожа 4.1, Жарко Утржен, 2.1, Игор Малетин, 2.1 и Милијана Милованов, 2.2  показали  су албуме с фотографијама од шездесетих година прошлог века до данас. Пожутели албуми побудили су  сету и сећања на нека минула времена. Из ђачких новина могле су се прочитати лепе мисли, песме, извештаји о различитим  догађајима. Стилизовани одећом времена које представљају и са писаћим машинама на којима су радили, ученици су ефектно дочарали атмосферу неких прошлих времена. Будућим средњошколцима дати су флајери о образовним профилима које Економско-трговинска школа уписује 2022. године.

Ученици 1.4 одељења Вања Попов и Марија Котоган  у сарадњи с  ученицима 3.3 одељења,  направили су  слано-слатке залогаје – проју и кексиће којима смо се почастили.

У разговору с бившим и садашњим ученицима, професорима и драгим колегама пензионерима брзо је прошло вече прелепих школских успомена.

                  Маркетинг тим