Угостили смо ученике и наставнице ОШ „Иво Лола Рибар“ из Нових Козараца.

У оквиру професионалне оријентације, ученици осмог разреда ОШ „Иво Лола Рибар“ из Нових Козараца, у пратњи својих наставница, посетили су нашу школу .

Посету смо започели упознавањем ученика са различитим смеровима које је могуће уписати у нашој школи. Посетили су ученике 2.1 и 1.1, смер – економски техничар. Неколико ученика им је укратко описало које предмете имају и како су се снашли у овом смеру. Затим су посетили час Обуке у виртуелном предузећу ученика 2.2 одељења, смер– комерцијалиста. Тамо су могли да виде како ученици практично примењују теоријска знања. Присутни ученици и професори су са задовољством представили ове смерове и одоговарали на питања ученика.

Упознавање са нашом школом наставили смо у трговачком кабинету, где су  посетиоци могли да виде на који начин ученици који упишу смер– трговац, могу да уче и вежбају као у правој продавници. Ученци су потом посетили кабинет услуживања, где ученици смерa – конобар усвајају нова знања,а  обишли смо и  кухињу у којој ученици смерa–кувар чине прве кораке да савладају куварске вештине.

Посету смо наставили у медијатеци, где су ученици имали кратку радионицу у којој су учествовали са задовољством. Видели су школску библиотеку и још неколико кабинета са рачунарима.

Ученици су посету нашој школи, на крају, засладили палачинкама, које су припремили наши ученици кувари, а послужили ученици конобари.

Задовољство нам је да угостимо ученике основних школа, провдемо их кроз просторије у којима се стиче теоријско, али и практично знање. Захвални смо на њиховој посети и спремно дочекујемо ученике других школа.

Мирјана Секулин, професор економске групе предмета