Културни центар у Кикинди и Kанцеларија за младе организовали су 7.10.2022. године, у свечаној сали, трибину о теми  „Све о наркоманији“. Трибина  је уједно била и промоција књиге примаријуса др Слободана Симића, који је и  специјалиста психијатрије и субспецијалиста судске психијатрије. Ради на  Институту за ментално здравље у Београду, а бави се и књижевношћу. Аутор је приручника Све о наркоманији и приручника Све о депресији.

Велики број ученика Eкономско-трговинске школе II1, II2, III1, III2, IV1  и IV2 одељења присуствовалo je овој трибини. Предавач је  ученицима на јасан и приступачан начин презентовао најновија сазнања о дрогама, наркоманији, болестима зависности и понашању према зависницима. Објашњавао је шта је токсикоманија и који су њени облици најпознатији, шта је дрога, ко су наркомани, да ли су неке личности склоније развоју зависности, како дрога утиче на мозак, како се лече болести зависности, шта треба чинити да би се наркоманија спречила…

Предавању и трибини присуствовали су следећи професори: Јасна Грбић, Станислав Завишин, Ержебет Леринц, Жељка Миличић, Борић Александар, Љубица Колунџић и Емила Кленанц.

10. 10. 2022. Кикинда                                                   Емила Кленанц, проф.