Општинско квиз такмичење “Шта знаш о здрављу” одржано је  5. 4. 2024. године у просторијама Црвеног крста Кикинда. У oмладинској категорији  за учешће у квизу пријавили су се  ученици ССШ „Милош Црњански“, Гимназије „Душан Васиљев“ и Економско-трговинске школе. Одговоре је оцењивао жири у саставу др Ивана Савковић, Љиљана Радишић и Оливера Вучковић Попов. Млади су се за такмичење припремали из Приручника Црвеног крста Војводине “Развој и здравље адолесцената”. У омладинској категорији, такмичари су одговарали на питања која су везана за различите теме као што су:  поремећаји у исхрани и гојазност, ХИВ инфекције, употреба психоактивних супстанци, алкохола и дувана,  контрацепција и развојно психолошки проблеми.

На такмичењу су учествовали ученици из одељења I2: Живица Татић, Ана Мучалов и Емина Јакшић, смер − туристички техничар. Живица Татић и Ана Мучалов су освојили пето место, а Емина Јакшић шесто. Ученици  нису остварили даљи пласман на покрајинску смотру „Шта знаш о здрављу”. 

Такмичење је протекло у пријатној атмосфери, а циљ такмичења је промоција здравих стилова живота и организује се поводом обележавања Светског дана здравља.

8.4.2024.  Емила Кленанц, проф.