Блог

ПРЕЗЕНТАЦИЈА ШКОЛЕ ЂАЦИМА ОСМАЦИМА

Презентација наше школе и смерова које уписујемо школске 2022/2023. године успешно је реализована пред ђацима матурантима ОШ „Вук Караџић“ из Кикинде. Томе су највише допринели наши ученици који су своје смерове приближили млађим другарима.

Жарко Утржен из 2.1 представио је гостима смер економски техничар. Тијана Грбић, Милана Момчилов и Бранислава Јолић из 3.1 су им приближиле израду пројеката, којим су освојиле прво место из Предузетништва као и наградно путовање. Ученик смера трговац, Драган Ћирић из 1.3 објаснио је шта се све ради уколико се упише овај профил, а куварица Марија Котоган и конобарица Марина Рајић из 1.4 одељења су представиле свој смер. Гости су имали прилику да виде кабинете, учионице, теретану, награђен филм са манифестације Ноћ Музеја и телевизијску репортажу ученика победника такмичења Кухињски калфа.

Захваљујемо свим учесницима који су на леп и занимљив начин, без имало треме, држали пажњу гостима и приближили своје смерове, а тиме и нашу школу будућим средњошколцима.

Да би се све успешно реализовало, помогли су чланови маркетинг тима: Жељка Миличић, Ивана Којић, Станислав Завишин, Кристина Михајлов, Јасна Грбић, Љубица Колунџић, Ненад Миладински и Јасна Попов.

Консултације за матурски испит 4.1 финансијски администратор

Уторак, 07.06.2022. године

Рачуноводство 11:30 – 12:10

Финансијско пословање 12:15 – 13:00

Среда, 08.06.2022. године

Финансијско пословање 11:00 – 11:45

Пословна економија 13:15 – 14:00

Предметни наставници:

Жељка Миличић

Дубравка Варађанин

Зора Гавранчић

Консултације за матурски испит

Консултације за матурски испит 4.3 Туристичко-хотелијерски техничар. Среда  08.06.2022. године Агенцијско и хотелијерско пословање 10:45 – 11:25Маркетинг у туризму и угоститељству  11:30 – 12:15
Предметни наставници: Дубравка Варађанин, Наташа Крстић

Прво место на литерарном конкурсу

Ученица 2.1 одељења, Невена Парабуцки, освојила је прво место на
литерарном конкурсу „Свет без рата-деца говоре“. Тема њеног рада била је „Никада
човек према човеку није праведан:ни када воли, ни када мрзи“. Ментор ученице је
професорка Душица Јованов.
Искрене честитке победници.

ИЗВЕШТАЈ СА ТАКМИЧЕЊА „МЛАДИ ПРЕДУЗЕТНИК“

У оквиру сарадње са средњим школама, Висока пословна школа струковних студија Проф. др Радомир Бојковићје развила посебан програм омладинског предузетништва под називом „Млади предузетник“. Циљ пројекта је да се, заједно са партнерима из света предузетништва и бизниса, средњошколској омладини на оригиналан, практичан, разумљив и занимљив начин приближи област предузетништва и бизниса.

Пројекат подразумева ангажман средњошколаца, који имају прилику да демонстрирају свој рад, знање и креативност, осмишљавањем пословних пројеката, уз менторску подршку наставника Школе.

Нашу школу је представљала екипа из одељења 3/1: Тијана Грбић, Милана Момчилов и Бранислава Јолић. Ментор је била Јасна Грбић, наставник економске групе предмета.

Пословна идеја наше екипе је била Агенција за пружање помоћи старим особама – помоћ у кући, набавка намирница, лекова и осталог, кошење траве, чишћење снега, медицинске услуге, дружење са клијентима уз кафу, чај и разговор, проналажење мајстора за разне поправке у кући.

Чланице екипе наше школе су 25.05.2022. учествовале на финалном такмичењу које се одржало у Градској кући у Кикинди.

Својом занимљивом и актуелном идејом, одличним бизнис планом и сјајним презентовањем, у конкуренцији све четири средње школе, наша екипа је, према једногласном мишљењу стручног жирија, освојила прво место и вредне награде.

Захваљујемо се локалној самоуправи на подршци и помоћи, донаторима, као и директорици школе, Тањи Радованов, на подстреку и обезбеђивању услова да наш тим успешно реализује овај пројекат.

Јасна Грбић, ментор екипе