Пореч

slika a1

photo icon

 

 

 

У периоду од 25.10.2017. до 29.10.2017.године, у оквиру међународне сарадње у организацији Туристичког савеза Општине Кикинда, ученици Економско-трговинске школе, 2.4. одељења, куварског смера (Предраг Тенкеш и Никола Јесић), у пратњи наставника куварства Милана Малетића, боравила је у посети Поречу.

За време боравка у Поречу били смо гости Туристичко-угоститељске школе Антона Штифанића где смо два дана учествовали у практичној настави у куварском кабинету. Заједно смо са ученицима из Пореча радили по наставном плану и припремали јела од  морских риба и плодова мора. Ученици су упознали нова медитеранска јела са подручја Истре. Остало време смо провели у разгледању градова Умага и Новиграда.

Дана 28.10.2017. године, волонтерски смо учествовали у брању маслина на плантажи једне породице  и стекли ново искуство о намирници као што је маслина,која је врло битна у медитеранској кухињи.

31.10.2017.године                                                                          Наставник куварства Милан Малетић