„Совембар“ - месец сова

Sove1

photo icon

 

 

 

Новембар је месец посвећен совама утинама које у Кикинди, током зимских месеци, имају највеће урбано станиште . Тада их у крошњама стабала у центру града буде и по неколико стотина. Локална канцеларија за туризам и ове године уприличила је богат програм, у којем је учествовала и наша школа.

У сали „Партизана“ у петак, 24.11.2017,  „Совембар“  је отворен изложбом „Моја визија - сова ушара“ која је започела у 10 часова. Наши ученици образовног профила туристички техничар  изложили су своје радове и украсили штанд, док су ученици образовног профила кувар/конобар нудили кексиће и медењаке, које су својеручно израдили у школском кулинарском кабинету уз стручну помоћ професорице Љиљане Салкаи. Највеће интересовање изазвала је игрица „запамти сову и освој колач“, у којој је задатак био да посетиоци пронађу што већи број истих парова сова, а затим би победник освојио наградни колач. Презентација са образовним профилима наше школе „обучена у рухо сова“ такође је била део програма представљања школе.

Школски бенд „Инфлација“ забављао је посетиоце у поподневним часовима. Захваљујемо се на учешћу нашим ученицима, члановима бенда: Јелени Салкаи, Викторији Гомбош, Теодори Влаховић, Огњену Оштрићу,  Николи Рогљачину и Андреј Салкаи, као и Гордани Јокић, ментору групе.

                Овом приликом похваљујемо ученике  одељења 4/4 - образовног профила туристички техничар: Стефана Попаживанова, Марину Карановић, Јовану Бабичић, Александру Бајић, Анастазију Канчар и Мирјану Мишков и ученике одељења 1/4 - образовног профила кувар/конобар: Тијану Јеринкић, Мину Вуколић, Павла Трифунова и Браниславу Настовски. И овог пута ученици су показали високу мотивацију, запажен наступ и професионалност у представљању школе.

Кикинда, 24.11.2017.  

Професори:

Наташа Крстић и Наташа Вучковац