Већ петнаестак година, Економско-трговинска школа, у оквиру плана и програма наставног предмета Предузетништво, организује посету успешних предузетника из локалне средине.

Циљ је да нашим ученицима приближимо реални свет пословања, укажемо на то да су формална знања која стичу у школи применљива у пракси и мотивишемо их да се, можда, и сами отисну у предузетничке воде.

Ове школске године, гост је био Алекса Раца, власник предузетничке радње NUTTO из Накова. Алекса је похађао Економско-трговинску школу и са истом озбиљношћу и одговорношћу је наставио школовање на Пољопривредном факултету у Новом Саду, смер Агроекономија.

Предузетничка радња NUTTO се од 2020. године бави производњом природних производа од лешника и кикирикија: „Мед и лешник крем“, „Лешник путер“, хладно цеђено уље лешника, „NUTTO какао крем“, кикирики путер, који су на тржишту препознати као изузетно квалитетни.

Предавање је одржано 24. фебруара 2023. у препуној медијатеци Економско-трговинске школе.

Гост је причао о свом животном путу, интересовањима, мотивима који су га навели да се бави овом делатношћу, како се посао развијао, да ли је имао помоћ и од кога, о изазовима посла, о предузећу, производима, проблемима који се јављају у пословању, пробоју на тржиште, конкуренцији и борби са њом, о лепим странама и проблемима који се јављају у предузетничком послу, маркетиншким активностима, плановима за будућност.

Ученици су пратили излагање са великим интересовањем. Постављајући многа питања, сазнали су више о вођењу самосталног посла.

У Кикинди, 25. фебруара 2023.

Предметни професор,
Јасна Грбић