Спортски мозаик

Спортски мозаикСпортски мозаик

Економско-трговинска школа и Центар за стручно усавршавање Кикинда у  периоду од 4. до 14. јануара 2015. године уз подршку Покрајинског секретаријата за спорт и омладину реализују пројекат под називом „Спортски мозаик“.  Пројекат су подржали и  СЦ „Језеро“ Кикинда и „Аутопревоз“ Кикинда.

Пројекат  обухвата 80 ученика узраста 8. разреда основних и 1. и 2. разреда средњих школа на територији општине Кикинда.

Циљеви су да се ученици упознају, да се друже уз међусобно поштовање и уважавање нарочито током спортских дешавања као и да се физички активирају током зимског распуста. На спортским такмичењима је приметно агресивно понашање младих и најважнији циљ је утицати на младе како би се спортски објекти претворили у места која су и намењена сврси а не обрачунима међу групама навијача. Е-спорт је игра која има систем такмичења где се поштују правила фер-плеја и где се успешно санкционишу преступи. На један такав начин, кроз најомиљенији начин учења, путем рачунара, учимо децу како се треба понашати током спортских сусрета. Идеја за овај пројекат је потекла од професора информатике Тање Радованов и Емила Хофгезанга и они  реализују део везан за е-спорт а спортско надметање у баскету, одбојци, ножном тенису, пикаду и штафета пливању изводе  професори физичког васпитања Александар Мишковић, Дејан и Зоран Карановић.

Деца су се одазвала са великим интересовањем и током целог тока такмичења показали изузетан такмичарски дух.

  • slika-a1
  • slika-a2
  • slika-a3
  • slika-a4
  • slika-a5
  • slika-a6