Посета Српској гимназији

poseta srpskoj gimnaziji

Лука Тркуља, 42, Немања Раблов, 25, Тијана Ристић, 23, Нада и Ненад Радосавчев из 34, Душан Латиновић и Весна Иветић из 22 и Јована Кулизић, 21 посетили су 11. марта 2010. године Теоретску гимназију „Доситеј Обрадовић" у Темишвару. Ова српска гимназија има дугу традицију у образовоњу и чувању српске културе и било нам је задовољство и част да темишварским ученицима и професорима представимо рад Економско - трговинске школе, али и рад Књижевног клуба и младих песника, веб редакције сајта ЕТШ и младих новинара.

Ученике је у Темишвару дочекао и пожелео им добродошлицу председник Савеза Срба у Руминији господин Славомир Гвозденовић, док нас је у Гимназији дочекао директор Стева Перинац. Имали смо част да представљању наше школе присуствује и Генерални конзул Р. Србије господин Раденковић.

Осим ученика на пут у Темишвар пошли су и директор Школе Томислав Бартолић, секретар Татјана Изда, професори Тања Радованов, Данијела Мандић и Тихомир Гајски и представници локалне самоуправе Гордана Булатовић и Гордана Пажин.

Очекујемо да нас пријатељи из Темишвара посете у првој половини маја и надамо се дугогодишњој и успешној сарадњи две школе.

Велику помоћ у реализацији пута у Темишвар пружио нам је СУП Кикинда обезбедивши да се у најкраћем временском року израде нови пасоши за ученике и СО Кикинда која је обезбедила путне трошкове.