Акција „За бољу Кикинду“

Акција „За бољу Кикинду“

Акција „За бољу Кикинду“

Општина Кикинда организовала је акцију чишћења и уређења града, под називом „За бољу Кикинду“. Акција траје током априла, а позвани су сви грађани да дају свој допринос у уређивању и чишћењу јавних површина.

Акцији су се у суботу, 18.04.2015. године прикључили и ученици и професори Економско–трговинске школе. Општина је обезбедила рукавице и џакове, а учесници алат. Троје професора (Славица Богосав, Александар Мишковић и Емила Кленанц) и девет ђака ове школе (Лука Петровић и Дејан Лукић из I1 oдељења, Јована Качавенда из I2 oдељења, Немања Милић,  Симона Божо,  Тијана Резнић,  Маша, Радин , Лидија Протић и Мирјана Мишков из I4 oдељења)  уклањало је смеће и  радило на уређивању површина у Великом парку, око атлетског стадиона и помоћног стадиона. Активним и савесним учешћем у акцији дали су пример како се треба односити према околини.

Еколошке акције су увек добродошле и биће подржане, а њихов циљ није једнократно чишћење, већ промена свести о значају животне средине која ће довести до тога да ефекти акције буду трајнији и да о окружењу, у коме живимо, бринемо свакодневно.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4