Економска трибина одржана 06.04.2017. године

dscn9857 photo icon

И ове школске године у Економско- трговинској школи  имали смо госте са Економског факултета из Суботице. Захваљујући томе, одржали смо још једну економску трибину намењену матурантима наше школе.

Трибина је  одржана  у  медијатеци Економско-трговинске школе 06.04.2017. године под називом „Промоција Економског факултета у Суботици“. Економски факултет опет нам је представљао некадашњи ученик Економско-трговинске школе из Кикинде, а сада ванредни професор и предавач на смеру информациони системи др Мартон Сакал. Организатори и учесници ове трибине  били су наставници Економско-трговинске школе Дубравка Варађанин и мр Станислав Завишин. Учесници трибине били су ученици четврте године- смер економски техничар и смер комерцијалиста. Они су имали прилику да укратко виде презентацију свега онога што факултет нуди у школској 2017/2018. години. Ту пре свега мислимо на смерове факултета, избор између студирања у Новом Саду или у Суботици, могућности размене студената са иностранством и оно најважније – како и где да траже посао после завршетка студирања. Презентацији су, поред ученика 4.1, и 4.4  одељења, присуствовао и наставник економске групе предмета Боријан Јеловац.

Ово дружење у времену од 15 и 30 до 16 и 30 часова  било је занимљиво, а на крају су ученици постављали питања која их највише интересују. Закључак је да је и ова трибина била изузетно корисна за све наше матуранте, јер су у кратком временском року могли да чују о актуелностима и свему ономе што их евентуално чека на Економском факултету у Суботици.

Дубравка Варађанин
Станислав Завишин                                                         Кикинда,
06.04.2017.