Дан Економско-трговинске школе

zamena uloga 2photo icon

 

 

 

 

У суботу, 14. априла, у 8 часова, започете су припреме за кување гулаша на  у дворишту наше школе. За такмичење су се пријавиле 4 екипе:

  • Средња стручна школа „Hansági Ferenc“ Сегедин, Мађарска
  • Colegiul Economic „Francesko Saverio Nitti“ Темишвар, Румунија
  • Средња школа „Петра Шегедина“ Корчула, Хрватска
  • Економско-трговинска школа , Кикинда

У медијатеци наше школе отворено је такмичење и приређен коктел добродошлице за госте. Активности су биле разноврсне. У дворишту школе у 9 часова почело је такмичење у кувању гулаша, које је трајало до 12 и 30 часова. За то време одржана је традиционална замена улога ученика и наставника. У школској медијатеци одржан је Округли сто о теми „Унапређење међународне сарадње средњих школа“ који је отворен презентацијом нашег града Кикинде. Ученице разреда IV/4 образовног профила туристички техничар: Симона Божо, Емилија Ракочевић и Тијана Резнић упознале су присутне са туристичким потенцијалима града Кикинде и могућностима за његов развој. Учесници округлог стола - професори и директори гостујућих школа, председница Скупштине града Кикинде Станислава Хрњак, представнице Националне службе за запошљавање Јелена Митровић и Привредне коморе Кикинде Лидија Шебек Петровић разговарали су о правцима развоја међународне сарадње и могућностима обављања практичне наставе у иностранству.

На спортском терену Школе одиграна је фудбалска утакмица на којој су учествовале екипе ученика наше школе и Гимназије „Душан Васиљев“ из Кикинде. Победила је екипа Гимназије „Душан Васиљев“.

Tакође, истог дана одржани су и шаховски турнир и квиз знања. На шаховском турниру, који је организовала професорица Ивана Барачков,  учествовало је троје ученика: Мирко Раљић и Душан Бачкуљин из одељења II/1 и Никола Бутулија из одељења II/3.

У квизу знања, који је организовао професор Драган Голић учествовало је 12 ученика. Прво место освојила је Нина Живојинов из IV/3, друго место освојила је Маја Мирков из IV/2, док је треће место освојила Симона Божо из IV/4.

Стручнои жирији прогласио је победника такмичења у кувању гулаша. Победник је екипа Средње стручне школе „Hansági Ferenc“ Сегедин из Мађарске. Кувари наше школе поделили су треће место са школом из Темишвара, док је друго место освојила Средња школа „Петра Шегедина“са Корчуле из Хрватске. У тоновима пријатне музичке пратње тамбурашког оркестра, прилику за дегустацију гулаша имали су сви присутни.

Ученици наше школе као и наставнице Наташа Крстић и Наташа Вучковац спровели су по кикиндском тргу одређени број гостију који је био заинтересован за знаменитости нашег града и упознали их са културно-    историјским споменицима и познатим зградама Кикинде.

Гости су изразили своје задовољство указаним гостопримством, те су исказали жељу и наду да ће се овакви сусрети дешавати и у будућности.


У Кикинди, 18.04.2018. године 

Ивана Барачков