Фер игром сви побеђују

20180610 173033photo icon

 

 

 

 

Економско-трговинска школа уз подршку Покрајинског секретаријата за образовање, прописе, управу и националне мањине-националне заједнице други пут реализује пројекат под називом „Фер игром сви побеђују“.

Током месеца јуна је реализован пројекат који је обухватио 80 ученика шестог, седмог и осмог разреда основних школа као и ученике првог и другог разреда средњих школа са територије општине Кикинда.

Циљеви пројекта су били да се ученици упознају и друже уз међусобно поштовање и уважавање нарочито током спортских дешавања. На спортским такмичењима је приметно агресивно понашање младих и најважнији циљ је утицати на младе како би се спортски објекти претворили у места која су и намењена сврси а не обрачунима међу групама навијача. Електронски спорт је игра која има систем такмичења где се поштују правила фер-плеја и где се успешно санкционишу преступи. На један такав начин, кроз најомољенији начин учења, путем рачунара, учимо децу како се треба понашати током спортских сусрета.

Идеја за овај пројекат је потекао пре четири године од професора информатике Тање Радованов и Емила Хофгезанга који су реализовали део везан за електронски спорт, док је спортска такмичења из баскета и малог фудбала реализовао професор физичке културе и васпитања Дејан Карановић.

Како играње игрица има негативну конотацију код родитеља ученика, учеснике бисмо похвалили јер нису запоставили обавезе у школи с обзиром да се пројекат реазлизовао при крају школске године. Један од пратећих циљева је управо био и овај.

Школа посебну захвалност дугује Општини Кикинда, директорима ЈП „Аутопревоз“, „Банинија“, „Мокија“, Центра за стручно усавршавање а пре свега Покрајинском секретаријату за образовање, прописе управу и националне мањине-националне заједнице јер су нашли разумевања да подрже један овакав пројекат, како би се промовисале позитивне ствари у нашој средини. Сви ученици су били награђени пакетима спонзора „Банини“ и „Моки“ и мајицама које је обезбедила општина Кикинда.