Презентација пројекта „Erasmus in schools“

dsc00824photo icon

У медијатеци Економско – трговинске школе, 25.04.2017. године одржана је презентација пројекта „ERASMUS IN SCHOOLS

Наши гости су били:

Марина Грња Клаић, представница EU info point Novi Sad,

Спасоје Јешић, Social Erasmus кооrdinator ESN Novi Sad и

Stelian Dan Campean, студент на размени из Румуније.

На почетку предавања ученицима се обратила Марина Грња Клаић, а потом Спасоје Јешић који је дао детаљне информације о пројекту.

Наши ученици су имали прилику да се информишу о могућностима студентске размене између наших школа и универзитета и бројних европских универзитета.

 „ERASMUS IN SCHOOLS“ је међународни програм Европске комисије који има за циљ образовање, обуку и мобилност младих. Овај програм пружа прилику младим људима широм Европе да студирају, иду на обуку, волонтирају и нађу посао у иностранству. Ученицима матурантима, будућим студентима,  је објашњена процедура за пријаву и начин стипендирања оних који буду примљени.

Stelian Dan Campean, студент на размени из Румуније пренео је ђацима своја искуства и занимљивости са размена. Србија није једина земља у којој је био на размени. Такође је представио чињенице и занимљивости о својој земљи, култури и обичајима.  

Презентацији су, поред ученика  4.одељења, присуствали и наставници економске групе предмета Јасна Грбић и Дубравка Варађанин – организатор предавања.

Дубравка Варађанин