Ученик генерације

Ученик генерацијеУченик генерације

Комисија за награђивање и проглашење ученика генерације је, после разматрања резултата и постигнућа кандидата, и гласања Наставничког већа, одлучила да за ученика генерације Економско-трговинске школе прогласи Тамару Марков.

Њена залагања и успеси низали су се током четворогодишњег школовања. Изузетне резултате је постигла на општинским и републичким такмичењима (представљајући школу) у пливању, хорским такмичењима, на Петом међународном такмичењу виртуелних предузећа у Бору, на пројекту „Babyboom“, у ком је савладала предузетничке вештине и заслужила сертификат који је неопходан при регистрацији заната или професије у иностранству.

На основу положених предузетничких испита, награђена је студијским путовањем у Грац. На размени ученика у Немачкој је представљала своју државу, град и Економско-трговинску школу. Након интервјуа на енглеском, добила је прилику да искористи најдуже лето и проведе шест недеља у једној од 113 земаља и стекне пријатеље из целог света, открије разне културе и уједно представи свој народ.

Истрајност и велики труд у школским и ваншколским активностима довели су Тамару до Дворског комплекса династије Карађорђевић на  Дедињу. 

 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4