7. Међународни национални сајам виртуелних предузећа

 

slika 11photo icon  

 VII Међународни национални сајам виртуелних предузећа одржао се у Чачку од 12.05.2017.године до 14.05.2017. год. Организатори овогодишњег сајма су Министарство просвете, Заједница школа и Економска школа из Чачка. Учествовале су  двадесет и четири школе из Србије, две школе из Босне и Херцеговине и  једна школа из Црне Горе.   Сајамско пословање је једна од активности  предвиђена наставним планом и програмом из предмета- Финансијско-рачуноводствена обука. Ученици оснивају своја виртуелна предузећа и симулирају рад у реалном привредном окружењу.На тај начин спроводи се дуално образовање које представља  примену стечених  теоретских знања из  економских предмета.  Виртуелно предузеће „PRINCESS“ Економско-трговинске школе  основано је 2015.године и бави се трговином накита и сатова.

На овогодишњем сајму обављали су се послови платног промета, евидентирале финансијске трансакције, професионално презентовали пропагандни материјали.

Такмичаре је оцењивао стручни жири, у чијем су  саставу  били представници Привредне коморе послодаваца града Чачка, Економског факултета Универзитета у Београду и у Крагујевцу, Универзитета Сингидунум, као и предметни наставници. Жири је оцењивао такмичаре у више категорија  и бирао је најуспешније у изради штанда, документације, рекламног материјала. Бирао се и најбољи продавац , каталог, реклама, маскота,  најбољи веб-сајт, power point презентација , а  вредновао се и највећи број трансакција.

Прву награду за  најбољи веб - сајт ,али и за  за најбољи каталог  освојило је виртуелно предузеће наше школе „PRINCESS“.Честитамо ученицама 3.2 одељења: Александри Ђуричин, Теодори Влаховић и Јелени Салкаи које су учествовале на овом сајму и захваљујемо им  што су на тако успешан начин представиле рад Економско-трговинске школе као  и   свој град.

Жељка Миличић, професор