Наградна ексурзија наших ученица у Словенију, у организацији Универзитета Сингидинум

Fotka1 photo icon

Студенти Универзитета Сингидунум боравили су на стручној екскурзији у Словенији од 26. до 29. маја 2017. године. Гости екскурзије били су ученици Економско-трговинске школе из Кикинде Емилија Ракочевић, Тијана Резнић и Тамара Гајић из одељења 3.4-  туристички техничар, са професорицом Наташом Вучковац, који су освојили ово наградно путовање на такмичењу Дигитални маркетинг у туризму Србије.

Првог дана екскурзије студенти су посетили Факултет за туризам TURISTICA у Порторожу, затим је уследио обилазак словеначког летовалишта Пиран у пратњи туристичког водича, а након тога смо имали част да будемо у посети хотелу Kempinski Palace у чувеном словеначком летовалишту Порторож. Далеко позната Постојнска јама, једна од најзначајнијих туристичких атракција Словеније  такође се нашла на итинереру стручне екскурзије.

Обилазак Бохињског језера, Бледа и места Шкофија Лока у пратњи туристичког водича употпунио је други дан екскурзије.

Трећи дан екскурзије био је предвиђен за обилазак словеначке престонице Љубљане уз разгледање најлепших делова историјског центра града. На крају путовања уприличена је стручна посета Факултету за туризам у Брежицама Универзитета у Марибору.

Циљ екскурзије био је упознавање природних и културних лепота Словеније, стручне посете факултетима у Порторожу и Брежицама, хотелу Кемпински као и туристичким атракцијама Словеније, као и дружење и размена знања и исустава између ученика и студената Универзитета Сингидунум.

Туристички слоган „FEEL SLOVENIA” прихватили смо у потпуности и на најлепши начин доживели ову прелепу земљу.

Захваљујемо Универзитету Сингидунум на овом наградном путовању, са надом да смо у потпуности оправдали њихов избор.

У Кикинди, 5.6.2017.      Тамара Гајић, ученица одељења 3.4 - туристички техничар