ПОСЛОВНИ ИЗАЗОВ

ИЗВЕШТАЈ СА РЕГИОНАЛНОГ ТАКМИЧЕЊА „ПОСЛОВНИ ИЗАЗОВ“

20171122 183615 photo icon

 

  

На Рибарском острву, 22. новембра 2017. године одржано је регионално такмичење средњошколаца у предузетништву „Пословни изазов“. Економско-трговинску школу представљали су ученици: Милица Весин, Дејан Бабић, Лука Гламочак, Јелена Ђумић и Роберт Сабо са професором Тањом Радованов.

Учествовало је 120 ученика из 22 средњe школe из целе Војводине. Такмичење је реализовала организација Достигнућа младих у Србији уз сарадњу и финансијску подршку Министарства омладине и спорта РС и Америчке агенције за међународни развој (УСАИД).

Ученици, подељени у тимове од пет чланова, добили су задатак да креирају бизнис план за подстицање економског, социјалног и технолошког развоја заједнице уз помоћ датих ресурса. Презентовали су своје бизнис идеје пред комисијом која се састојала од предузетника и директора банки и других предузећа, након чега је одлучено да Тим број 13 учествује на националном такмичењу које ће се одржати у Београду.

“Пословни изазов” је покренут са намером да подстакне средњошколце да употребе своје вештине на иновативан начин како би унапредили свој предузетнички дух и повећали своје могућности за запошљавање.

У току школске године на четири регионална Пословна изазова (у Чачку, Лесковцу, Новом Саду и Београду) учествује више од 400 ученика из 90 општина у Србији у којима се спроводе образовни програми Достигнућа младих из области предузетништва и финансијске писмености.

Тања Радованов, професор