НОВЕМБАР-МЕСЕЦ СОВА

„НОВЕМБАР-МЕСЕЦ СОВА У КИКИНДИ”

 

У циљу едукације ученика о совама и промоције Кикинде, као највећег станишта сова на планети и ове године је по пети пут обележен Новембар, месец сова у организацији Канцеларије за туризам Градске управе Кикинда. Велики број ђака је учествовало у различитим занимљивим активностима и промовисало сове на оригиналан начин. Централна манифестација је одржана 25. новембра у Центру за стручно усавршавање Кикинда.

И ове године је наша школа узела учешће у активностима у оквиру програма "Совембар ".

 Пребројавали смо сове на тргу вођени члановима Центра за заштиту сова Србије. У сова патроли су учествовали ученици Николина Милићев, Драган Небојша и Јована Петрић из одељења 12 и избројали око 160 сова, али оно није обухватало сва станишта утина.

Понудили смо посетиоцима колаче у чему су помогли ученици образовног профила кувар на челу са  професором Душком Вокићем и ученицима Николом Јесић и Милошем Бањац.

Изложили смо ликовне радове у чему је помогао проф. Александар Јоксимовић.

Приказали смо кратак филм „Од глине до сове“ који су снимили ученици 34 одељења – смер туристички техничар Тамара Гајић и Данијел Ферковић уз помоћ професора Драгана Оџића.

            Три наше ученице Катарина Влаовић, Викторија Гомбош и Гордана Јованов су показале одлично знање у квизу „Свет сова ушара“ и, након победе у полуфиналу, освојиле су друго месту у финалном такмичењу. У припреми за квиз помагала је проф. Емила Кленанц.

            Драго нам је што смо и ове године били део ове лепе приче.

 PDF детаљније овде.