Опремљен трговачки кабинет

Опремљен трговачки кабинетОпремљен трговачки кабинет

Економско-трговинска школа у Кикинди је званично отворила нов трговачки кабинет. Уз ревидиран програм, од ове године ученици ће завршни испит трговинског пословања полагати у оквиру школе, а не пословница Компаније „Ангропромет“, како је до сада била пракса.Кикиндска школа једна је од свега 23 школе у Србији која је добила овакав кабинет.

Простор Економско-трговинске школе у Кикинди од данас је богатији за још једну стручно опремљену учионицу намењену превасходно ученицима трговачког смера. Због чињенице да влада велика заинтересованост за овај смер, школа је осетила потребу да своју инфраструктуру унапреди, те будућим трговцима пружи оно што им је недостајало – могућност да у самој школи у оквиру часова стекну основне вештине будућег занимања. Кабинет је поред стандардног инвентара учионице опремљен и свим неопходним садржајем који се може наћи у продавници мешовите робе и то кроз конкурс ГИЗ фондације „Реформа средњег и стручног образовања у Србији“ где је школа аплицирала за средстава у висини од 2500 евра, те постала једна од свега 23 школе у Србији које су добиле овакав кабинет. Ревидирани програм трговачког смера почео је од 1. септембра 2015. године, а опрема као што је фискална каса, дата терминал, вага и штампач пос који су купљени кроз одобрени новац и велику помоћ која је стигла од стране компаније „Ангропромет“ и других пословних комитената, омогућиће ученицима да напокон полажу завршни испит у простору школе.


Како истиче директор школе Томислав Бартолић, досадашња пракса полагања испита у продавницама „Ангропромета“ имала је своје недостатке услед великих гужви у продавницама, те чињенице да је сваки испит сам по себи стресан за ученике и додаје: „Они ће овде у свом кутку имати много више комоције и показати много боље резултате него што су до сада били. Очекујем да ће нам наредне генерације бити све боље и боље“. Професорка која предаје теорију и вежбе у оквиру предмета трговинско пословање Славица Богосав, каже да ће ученици захваљујући опремљеном кабинету моћи да симулирају рад у трговнским објектима што је до сада била пракса у пословницама „Ангропромета“ и истиче захвалност компанији „Ангропромет“ за све године уназад као и за текући сарадњу.

Говорећи о важности наставка сарадње школе и компаније професорка Богосав је истакла „Они и даље настављају рад у продавницама „Ангропромента“ где ће од сада радити два дана у току радне недеље и тамо учити од добрих трговаца“. 

Будући трговци презентовали су нам неке од стечених знања и вештина, а судећи по оном што смо видели очекујемо да ћемо их услужне и љубазне убрзо срести на жељеним радним местима.

 

  • P1280006-1024x768
  • P1280017-1024x768
  • P1280018-1024x768

(текст и слике преузети са линка: 

http://kikinda.civilon.com/2015/01/28/opremljen-trgovacki-kabinet-u-ekonomsko-trgovinskoj-skoli/)