Едукација „Ми јесмо, буди и ти“

Едукација „Ми јесмо, буди и ти“Едукација „Ми јесмо, буди и ти“

Секција за родну равноправност организовала је 20.05.2015. предавање под називом „Ми јесмо, буди и ти“. Предавач је била предузетница Наташа Ђаковић из Кикинде, а тема је била усмерена на осмишљавање и покретање сопственог посла и указивање на важност економске самосталности жена.

Едукацији је присуствовало 12 ученица из 11, 14, 15, 21, 22 и 23 одељења и колегинице Ивана Пејаков и Јасмина Травар. Наша гошћа Наташа Ђаковић направила је и малу изложбу својих ручних радова, како би присутни могли да се упознају са разноврсним производима које израђује, али и ручним радовима младе креаторке Ане Бабић из атрактивне модне колекције „Шкрабац“.

Приликом свог излагања,  г-ђица Ђаковић истакла је да је у предузетништву веома важно формално образовање које стичемо у васпитно-образовним установама, али и креативни и истраживачки дух, упорност и усмереност на посао, одговоран и савестан однос према послу и сарадницима, као и вештина у пословној комуникацији са пословним партнерима.

Свим присутним ученицама упућен је позив да се, уколико имају жељу и интересовање, прикључе радионицама у оквиру удружења Моја креативна кућа, где могу савладати  вештину израде разноврсних ручних радова. На овај начин, ученицима се пружа прилика да стекну нова знања и вештине, којима се могу, за почетак, бавити као хобијем којим ће испунити своје слободно време. Уколико се укаже могућност постоји и шанса за професионално ангажовање ученика у будућности.

Наташа Вучковац, професор

  • slika-a1
  • slika-a2
  • slika-a3
  • slika-a4
  • slika-a5