Прича успешног предузетника

DSC04031Планом и програмом наставног предмета Предузетништво, предвиђено је да предметни професор организује посету успешног предузетника из локалне средине часу Предузетништва.

Ове школске године је то била Јасна Маринков, власница Књиговодственог бироа „Маринков“ из Кикинде, који се бави пружањем књиговодствених услуга и пореским саветовањем. Повод да то буде баш г. Маринков је чињеница да је овај књиговодствени биро један од најуспешнијих у Кикинди, да траје већ више од двадесет година и да је предавање намењено профилу- Финансијски администратор чије компетенције, између осталог, гравитирају ка рачуноводственим пословима.

Предавање је одржано 11.05.2017. у новој медијатеци школе, у одељењу 4.2 -финансијски администратор, за време петог и шестог часа. Такође су били присутни ученици 4.1 смера- економски техничар и ученици 3.3, комерцијалисти - оглед.

Гошћа је причала о свом животном путу, претходним пословима, хобију, интересовањима, мотивима који су је навели да се бави овом делатношћу.Говорила је и о томе како се посао развијао, да ли је имала помоћ и од кога, о изазовима посла, о организацији бироа, услугама које се пружају, запосленим радницима, проблемима везаним за наплату услуга, пробоју на тржиште, конкуренцији и борби са њом, о лепим странама и проблемима који се јављају у предузетничком послу, маркетиншким активностима, плановима за будућност – визији пословања.

Ученици су могли да постављањем питања сазнају више о околностима у вези са вођењем самосталног посла.

Предавању су присуствовали професори Зора Гавранчић, Жељка Миличић,  Станислав Завишин и Боријан Јеловац.  

Организатор предавања је Јасна Грбић, предметни професор.