Извештај о посети успешног предузетника

Ове школске године, гост на часу Предузетништва је био Синиша Пашић, власник хостела „Папарацо“ из Кикинде. Повод да то буде баш г. Пашић је чињеница да је хостел „Папарацо“ један од најуспешнијих у Кикинди, да траје већ више година и да је предавање намењено профилу туристички техничар чије компетенције гравитирају ка овој врсти делатности.

Предавање је одржано у новој медијатеци Школе 10.5.2018., у одељењу 4.4 – туристички техничар, за време седмог часа. Такође су били присутни ученици 1.1, финансијски администратори.

Гост је причао о свом животном путу, претходним пословима, хобију, интересовањима, мотивима који су га навели да се бави овом делатношћу, како се посао развијао, да ли је имао помоћ и од кога, о изазовима посла, о организацији хостела, услугама које се пружају, запосленим радницима, проблемима везаним за пословање,о пробоју на тржиште, конкуренцији и борби са њом, о лепим странама и проблемима који се јављају у предузетничком послу, маркетиншким активностима, плановима за будућност – визија пословања.

Ученици су могли да, постављањем питања, сазнају више о околностима у вези са вођењем самосталног посла.

На предавању су биле присутне колегинице Дубравка Варађанин, Невена Месарош, Жана Зубанов и Емилија Јанков.

           

Предметни професори,

Вук Влашић/Јасна Грбић