Школа је организовала, а Покрајински секретаријат за образовање је и ове године, путем конкурса, финансирао посету 17. Mеђународном сајму образовања „Путокази“, одржаном у Новом Саду од 9. до 10. марта 2022. године. Сајам смо посетили  10. марта, ученици завршних разреда и професори: Мирјана Секулин, Ержебет Леринц, Наташа Крстић и Јасна Попов.

 Поред Сајма образовања, паралено се одржао и Сајам књига и 26. Mеђународна изложба уметности ART EXPO.

Наступило је 180 излагача из седам земаља: Србије, Републике Српске, Хрватске, Словеније, Словачке, Канаде и Ирана. Одржано је више од 150 програма у оквиру којих је представљено више десетина аутора, изложби на штандовима излагача и промовисано више од 500 образовних профила, а први пут су наступиле и све високе државне школе у Војводини.

            Ученици су уживали у богатој понуди Сајма, атрактивној промоцији бројних факултета, интересовали се за наставак школовања у земљи и иностранству и понели богат промотивни материјал: флајере, брошуре, роковнике, хемијске оловке, а обогатили су и своју приватну библиотеку књигама различитих аутора. Вођа пута била је професор економске групе предмета Наташа Крстић.

Leave a Comment