Учешћем на конкурсу Покрајинског секретаријата за образовање, прописе, управу и националне мањине-националне заједнице, Економско-трговинска школа је и ове године обезбедила средства за реализацију пројекта „Фер игром сви побеђују“.

Овај пројекат већ има традицију у нашој школи и ове године, осми пут, окупио је ученике из наше општине.

Пројекат је обухватио 60 ученика, али је велики број ученика Економско-трговинске школе, који су пратили такмичења, пружио подршку нашем пројекту.

Циљеви пројекта  су били да се ученици упознају и друже уз међусобно поштовање и уважавање, нарочито током спортских дешавања.

На спортским такмичењима је приметно агресивно понашање младих и најважнији циљ је да се утиче на младе како би се спортски објекти претворили у места која су и намењена сврси, а не обрачунима међу групама навијача.

Електронски спорт је игра која има систем такмичења где се поштују правила фер-плеја и где се успешно санкционишу преступи. На један такав начин, кроз најомољенији начин учења, путем рачунара, учимо децу како се треба понашати током спортских сусрета.

Поред ових активности, одржано је предавање у оквиру школе о правилима лепог понашања на интернету као и о безбедности на нтернету.